Steigerhouten tuinmeubel maken? | Fred’s Bouwtekeningen

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Is jouw tuin nog niet helemaal zomer-klaar en ben je nog op zoek naar ideeën en inspiratie voor het maken van een steigerhouten tuinmeubel? Wij willen je proberen op weg te helpen. Zoals je waarschijnlijk wel weet is er genoeg keuze in verschillende soorten hout, is het lastig om zomaar uit de losse pols te beginnen en zijn er verschillende fabricagetechnieken mogelijk.

steigerhouten tuinmeubel maken

Tuinmeubels maken van steigerhout heeft een aantal voordelen:

 • Steigerhout is een makkelijke houtsoort om mee te werken
 • Steigerhout heeft een robuuste en moderne uitstraling
 • Steigerhout is zowel geschikt voor binnen als voor buiten
 • Steigerhout is in iedere gewenste kleur af te werken
 • Steigerhout is een erg solide materiaal
 • Steigerhout is nieuw verkrijgbaar maar ook in gebruikt steigerhout is er genoeg keus

Steigerhout komt oorspronkelijk uit de bouw en werd voorheen voornamelijk gebruikt voor (je raadt het al) steigers.

Het maken en plaatsen van een steigerhouten tuinmeubel geeft meteen een heel andere sfeer en uitstraling aan je tuin. Heerlijk om in het avondzonnetje met behulp van je zelfgemaakte tuinmeubel een wijntje te drinken.

Mooie tuinmeubels zijn vaak duur in aanschaf en tevens geeft het zelf maken van een mooi tuinmeubel vaak veel voldoening. Helemaal als het zelfgemaakte tuinmeubel ook nog eens jaren meegaat, mits het steigerhout de juiste behandeling en bewerking is ondergaan.

Een goede voorbereiding voor het maken van je steigerhouten tuinmeubel is natuurlijk al het halve werk. Wat het ook wordt, een goede handleiding is een must. Met een goede handleiding kun je goed voorbereid je materialen inslaan en een plan maken waar je moet beginnen.

In dit artikel willen we jouw helpen aan een goed stappenplan en daarin duidelijk maken waar je het beste kunt beginnen, met als hoofdvraag: Wat wil je gaan maken?

We hebben voor jouw even 1 voorbeeld geselecteerd, namelijk een steigerhouten tuintafel:

steigerhouten tuinmeubel maken

Inhoudsopgave

Waar mee te beginnen?

Er zijn een aantal stappen die eigenlijk voor elk doe-het-zelf project gelden. Die stappen zijn als volgt:

 1. Locatie en afmetingen
 2. Afwerking van het steigerhout
 3. Bouwtekeningen
 4. Materialen bestellen
 5. Tafel maken

1. Locatie en afmetingen

Voor je begint is het handig om te weten hoe groot je zelfgemaakte tuinmeubel mag worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de locatie waar je je zelfgemaakte tuinmeubel wilt zetten. Eventueel kun je nadenken over waar je het zelf gemaakte meubel in de toekomst nog meer wilt zetten. Het lijkt voor de hand liggend maar vaak wordt dit over het hoofd gezien.

2. Afwerking van het steigerhout

Als je de locatie en de afmetingen hebt bepaald is het handig en belangrijk om al na te denken over welke afwerking je het steigerhouten tuinmeubel wilt geven. Wil je dat het meubel er gebruikt uitziet? Dan kun je kiezen voor vergrijst steigerhout. Steigerhout achteraf vergrijzen is ook mogelijk. Vind je het grove steigerhout mooier? Dan kun je kiezen voor standaard steigerhout. Standaard steigerhout is tevens ook wat goedkoper.

3. Bouwtekeningen van een steigerhouten meubel

Een hele belangrijke leidraad in het bouwen van een steigerhouten meubel is werken volgens een bouwtekening. Deze bouwtekening kun je zelf maken of laten maken. Veel mensen vinden het lastig om zelf een bouwtekening te maken en het laten maken van een goede bouwtekening is vaak erg duur.

4. Het bestellen of halen van materialen

Wanneer je precies weet wat je gaat maken en wat je nodig hebt kun je de benodigde materialen gaan halen of online bestellen. Er zijn verschillende opties:

 • Materiaal halen bij de houthandel
 • Materiaal halen bij de bouwmarkt
 • Online materiaal bestellen

Het is sowieso altijd slim om online even wat prijzen te vergelijken voordat je naar de houthandel of bouwmarkt gaat Dit kan je flink wat euro’s schelen! Online bestellen heeft nog andere voordelen namelijk dat je het meestal de volgende dag in huis hebt, veel variatie in afmetingen en wordt het vaak thuis afgeleverd waardoor je geen aanhanger nodig hebt voor de grotere materialen. Het voordeel van een bouwmarkt is dat ze regelmatig een leuke kortingsactie hebben. Het nadeel van de bouwmarkt is dat de verschillende afmetingen wat beperkt zijn.

5. Het maken van je tafel

Het is slim om de volgende stappen te nemen bij het maken van je tafel:

 1. Leg de tekening op een plek in de buurt waar hij niet vuil kan worden
 2. Hou je gereedschappen in de buurt
 3. Probeer zoveel mogelijk op een vlakke vloer te werken
 4. Let altijd op je eigen veiligheid. Gebruik oor en oogbescherming en eventueel handschoenen
 5. Probeer zo nauwkeurig mogelijk te werken
 6. Werk de bouwtekening stap voor stap af
 7. Werk zo schoon mogelijk. Zo houdt je het veilig en overzichtelijk.

Wij geven je alvast een gratis bouwtekening!

bouwtekening steigerhout
bouwtekening steigerhout
bouwtekening steigerhout
bouwtekening steigerhout
bouwtekening steigerhout
bouwtekening steigerhout

Mocht je het nu toch nog lastig vinden om zelf uit te zoeken hoe je het beste kunt beginnen met het maken van een steigerhouten tuinmeubel, dan hebben wij misschien een andere oplossing. De andere oplossing is het aanschaffen van Fred’s Bouwtekeningen pakket. In dit bouwtekeningen pakket krijg je 10 000 bouwtekeningen, van Lounge- en tuinbanken tot dierenverblijven, van speeltoestellen tot buiten- en binnen keukens.

Maar is zijn bouwtekeningen pakket met 10 000 bouwtekeningen wel zo goed als Fred beweert?

Volgens Fred

Volgens Fred kun je veel geld besparen met de aankoop van zijn bouwtekeningen. Volgens hem zijn veel online bouwtekeningen vaak onduidelijk en missen ze daarom veel informatie. Daarnaast wilde Fred een pakket samenstellen waarbij zoveel mogelijk tekeningen, met de juiste informatie, bijeen kwamen. Alles onder één dak dus. Als we Fred moeten geloven staan er onderhand al 10 000 tekeningen in zijn bouwtekeningen pakket. Of er echt 10 000 bouwtekeningen in staan? We hebben ze eerlijk gezegd niet geteld, het zijn er in ieder geval een hele boel!

Fred’s Bouwtekeningen

Om met de bouwtekeningen aan de slag te kunnen zullen we deze natuurlijk eerst moeten aanschaffen. Dit gaat gelukkig erg gemakkelijk. Direct na de betaling krijg je een e-mail waarin de aankoop is bevestigd. Gelijk na deze 1e email krijg je een 2e e-mail waarin je persoonlijke inloggegevens staan. Hiermee kun je levenslang inloggen op het ledengedeelte van Fred Schouten zijn website.

lidmaatschapskaart

Na ons te hebben aangemeld op het ledengedeelte kunnen we de tekeningen bekijken. Alle tekeningen zijn onderverdeeld in meer dan 70 verschillende categorieën. Elke categorie heeft daarna weer zijn sub-categorieën. 

Omdat het toch wel veel bouwtekeningen zijn, kun je wel eens even bezig zijn met goed zoeken. Snel iets vinden blijkt lastig te zijn.

Het ledengedeelte

Na betaling en activeren van je account heb je gelijk toegang tot het speciale ledengedeelte. Hierop word je direct welkom geheten en wordt er kort uitgelegd op welke manieren je de bouwtekeningen het beste kunt zoeken en openen.

Onder de menuknop ”Foto’s” vind je verschillende foto’s van andere gebruikers die aan de slag zijn gegaan met Fred’s Bouwtekeningen. Erg leuk om eens doorheen te bladeren en inspiratie op te doen!

Wat ook erg handig is, is de menuknop ”FAQ”. Via deze pagina kom je een hoop te weten over welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde houtsoort, hoe je bijvoorbeeld een dubbelverbinding maakt en hoe je schroeven het beste kunt verzinken.

4 gratis bonussen

Bij aanschaf van Fred’s Bouwtekeningen ontvang je ook direct 4 gratis bonussen. Deze 4 gratis bonussen bestaan uit:

 • Het steigerhouten tuinmeubelen handboek – Perfect voor je steigerhouten tuinmeubel te maken. Dit handboek bestaat uit 84 pagina’s vol met verschillende bouwtekeningen van tuinmeubelen zoals tafels, stoelen, tuinbanken en meer.
 • Het software pakket – Met dit software pakket kun je zelf gemakkelijk je eigen bouwtekening maken via de computer. Deze software is te gebruiken op Windows, Mac, OSX en Linux.
 • Doe-het-zelf winst handboek – Dit is een digitaal handboek waarin je kunt ontdekken hoe je geld kunt verdienen met je zelf gemaakte meubels.
 • Doe-het-zelf Bouwkundige benamingen – 57 pagina’s vol met verschillende bouwkundige termen die in tekst en video’s worden uitgelegd.

De bouwtekeningen

De bouwtekeningen zien er duidelijk en uitgebreid uit. Een bouwtekening van een simpel bankje lijkt al een professionele bouwtekening. Zelfs iemand met niet al te veel kennis van houtbewerking zou al aan de slag kunnen met deze bouwtekeningen. Natuurlijk kun je niet met alleen bouwtekeningen van mooie meubelen gelijk aan de slag, je zult ook al wat gereedschap moeten hebben om het hout te bewerken.

Hieronder een paar voorbeelden van bouwtekeningen:

steigerhouten tuinmeubel maken

Zoals je kunt zien, zien de bouwtekeningen er erg goed uit. Alle informatie staat er op, hoe het meubel eruit komt te zien, alle juiste maten in millimeters, een duidelijke materiaal en zaaglijst en er is aangegeven welk onderdeel op welke plaats moet komen.

Wat ook prettig is, Fred legt alles stap voor stap uit. Wil je een steigerhouten tuinmeubel maken? Dan begin je eerst met een aantal voorbereidingen. Deze voorbereidingen zijn:

 1. Wat wil je gaan maken?
 2. Het bepalen van de locatie
 3. Het bepalen van de afmetingen
 4. Het zoeken van de gewenste bouwtekening
 5. Het bestellen/halen van de juiste materialen en bevestigingsmaterialen

Ook geeft Fred tips over het halen of het bestellen van je materialen. Of je dit beter in de bouwmarkt kunt doen of online. 

Daarnaast heeft Fred het uitgebreid over het afwerken van jouw eigen gemaakte houten meubel. De afwerking is misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van het hele stappenplan!

Hieronder nog even een filmpje waarin Fred wat uitlegt over verschillende types badkamermeubels

Kosten

Het aanschaffen van Fred’s Bouwtekeningen kost je €67,-. Als we kijken naar de inhoud van het pakket, de informatie die er gegeven wordt, het ledengedeelte en alles eromheen vinden wij dit een erg schappelijke prijs. Daarnaast kun je levenslang gebruik blijven maken van het bouwtekeningen pakket. Kortom, prijs/kwaliteit is boven gemiddeld. 

30 niet goed geld terug garantie

Toch niet helemaal tevreden over het product? Of gewoon even proberen? Geen probleem! Fred’s Bouwtekeningen kent een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Je hebt dus tijd genoeg om eens het één en ander uit te proberen. Bevalt het je niet? Je krijgt zonder vragen het volledige bedrag terug gestort. Je loopt zo dus geen risico op een miskoop!

Ervaringen van andere gebruikers

Als we zoeken op ervaringen van andere gebruikers komen we er behoorlijk wat tegen. De ervaringen die wij hebben gevonden/gelezen waren allemaal erg positief.

ervaring 1
ervaring 2
ervaring 3
ervaring 4

Eindbeoordeling

Wij kunnen niet anders dan positief zijn over Fred’s Bouwtekeningen pakket. Ook als we ervaringen van andere gebruikers lezen delen wij deze positieve ervaring. Fred Schouten mag dan misschien nep zijn, maar als het aan ons ligt, zijn zijn bouwtekeningen in ieder geval erg professioneel. Klaar om de handjes uit de mouwen te steken en je tuin klaar te maken met je eigen gemaakte mooie, steigerhouten tuinmeubel? Klik dan op de onderstaande knop om het bouwtekeningen pakket met korting te kopen!

Fred's Bouwtekeningen
Fred's Bouwtekeningen

Beoordeling door Thomas,

30 apr 2020
4

Letterlijk talloze tekeningen beschikbaar met het aanschaffen van het lidmaatschap. Sommige ogen wat ouderwets, andere helaas in het Engels. Prijs/kwaliteit is boven gemiddeld.

steigerhouten tuinmeubel maken

Fred’s Bouwtekeningen

Stop met dromen en begin aan jou doe-het-zelf project met meer dan 10 000 tekeningen!

Klik hier om direct het lidmaatschap bij Fred’s Bouwtekeningen aan te vragen!

Ervaring met dit product en zelf al een steigerhouten tuinmeubel gemaakt? Laat even een reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.